Så kommer du igång att arbeta som stafettläkare i Norge

Om du drömmer om att själv kunna få styra över din arbetstid eller vill utvecklas i din yrkesroll kan stafettläkare vara något för dig. Om du dessutom tycker att det är viktigare med kliniskt arbete och patientkontakt än administration och pappersarbete så passar det dig utmärkt. Genom att vara anställd via ett bemanningsföretag kan du även arbeta som stafettläkare i Norge och inte bara i Sverige.

Att arbeta som stafettläkare i vårt grannland är inte särskilt krångligare än att arbeta som läkare här i Sverige. Om du är anställd av ett bemanningsföretag kommer de att leda dig och vara med dig genom hela processen. Det avser från det att du anmäler ditt intresse till att du slutfört ditt specifika uppdrag i väntan på fler.

Bra fördelar med att arbeta som stafettläkare i Norge

Att arbeta som stafettläkare i Norge har flera goda fördelar. Detta om man jämför med att vara mer traditionellt anställd på ett sjukhus, i en region eller hos en privat vårdgivare. Detta gäller såklart även i Sverige men också i Norge för den delen. Fördelarna är bland annat att du:

  • Har stor flexibilitet och frihet kring arbetsort, arbetstider och uppdragets längd. Du kan själv välja vilket uppdrag som passar dig bäst i form av arbetstider, vart du vill arbeta i landet och hur länge uppdraget ska pågå.
  • Får uppskattning för ditt arbete. När du arbetar som stafettläkare kommer du att få uppskattning hos din uppdragsgivare. Detta eftersom du kommer in och hjälper till i verksamheten, ibland i akuta situationer med stor personalbrist. Eftersom du också arbetar mer kliniskt kommer du också säkerligen känna stor uppskattning från de patienter som du träffar.
  • Får en konkurrenskraftig lön. När du arbetar som stafettläkare i Norge får du en bra och konkurrenskraftig lön som värdesätter din kompetens. Dessutom har du möjlighet att teckna både pensionssparande och sjukförsäkring.
  • En möjlighet till att få vidareutbildning och kompetensutveckling. Som inom alla yrken är det alltid viktigt med att kunna utvecklas. Genom bemanningsföretaget kommer du att kunna få möjlighet till professionell vidareutbildning. Detta kommer i sin tur kunna bygga på ditt CV och göra dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *